Cartell amb fusta de palets

Aquest any, vam pensar que podríem ajudar als Reis Mags d’orient a fer-li el regal per la Marina. Aprofitant que fa poc s’ha canviat l’habitació i que li encanta la muntanya, vam decidir fer-li un cartell de fusta de palet amb l’eslògan “Life is better at the mountain“, que tant li agrada.

El material que hem utilitzat per fer el cartell és el següent:

 • Fusta de palet
 • Llistó prim de fusta de 20×5 mm
 • Xurrac o serra de calar
 • Polidora mouse o paper de vidre
 • Cola blanca per fusta
 • Claus petits, de 9mm
 • Escuradents plans
 • Cargol de ganxo tancat
 • Vernís satinat de color noguer
 • Esmalt de color marfil
 • Paper carbó
 • Pinzells

El primer pas és escollir les dimensions del cartell que volem fer i tallar la fusta de palet amb la serra de calar. En el nostre cas, l’hem fet de dimensions A4 per tal de poder imprimir fàcilment la plantilla del text.

Un cop tenim les fustes tallades, les hem ajuntat en la posició definitiva i hem tallat dos trossos de  llistó de 20×5 mm una mica més curts que l’alçada total del cartell, perquè no es vegi la unió.

Com podeu veure, el llistó que hem utilitzat és bastant estret. És important ja que d’aquesta manera, quan pengem el cartell a la paret, no quedarà molt separat.

Tot seguit hem enganxat els llistons amb cola blanca i quatre claus que no travessin la fusta.

Al utilitzar fustes de palet, ens trobem que tenen alguna imperfecció com el forat dels claus o rascades degut a l’ús. Normalment no els arreglem per mostrar l’origen de la fusta, però en aquest cas hem decidit tapar els forats que hi havia perquè el cartell quedi més net.

Per fer-ho, hem omplert els forats amb cola blanca i hi hem introduit tants escuradents plans com hem pogut.

Quan no n’hi cabien més i no es movien, els hem tallat ben arran de la fusta amb un ganivet ben esmolat. És important tallar els escuradents abans que trencar-los, ja que de la segona manera el forat pot quedar mal tapat.

El següent pas és polir la peça. Per fer-ho hem utilitzat la polidora mouse per les parts planes i paper de vidre pels cantos.

Un cop tot ben polit, hem mesurat el punt mig del cartell i hem clavat un cargol de ganxo tancat, prou petit per no atravessar la fusta i quedar dissimulat entre els dos llistons. Per començar el forat on clavar el cargol ens hem ajudat d’una barrina, o en pallarès, tribana.

A continuació hem pintat el cartell amb vernís satinat de color noguer. Ho hem fet amb pinzell i només hi hem donat una capa, per no pujar massa el color i que s’assemblés més a la nova habitació de la Marina.

En la següent imatge podeu veure la base del cartell acabada. El vernís satinat dóna aquesta semi-brillantor final al cartell.

Mireu com casi no es noten els forats!

Ja apropant-nos al final, ara toca marcar en la fusta l’emblema del cartell. Per fer-ho hem utilitzat paper carbó, la plantilla del nostre dibuix que hem trobat per internet i un llapis per anar resseguint el contorn de les lletres.

És important que fixeu bé els dos papers a la fusta amb cinta adhesiva, per mantenir-los sempre en la mateixa posició.

En la següent imatge es pot veure el text escrit a la fusta del cartell, amb el carbó del paper de carbó.

Finalment, només falta pintar el disseny. Nosaltres ho hem fet amb esmalt de color marfil per aconseguir un gran contrast amb el fons del cartell. Necessitem un pinzell de punta fina i molta paciència.

Tot seguit podeu veure el resultat final del cartell.

Esperem que us hagi agradat i que us animeu a fer els vostres cartells personalitzats!

Salut!

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s