Clauer amb fusta de mar

Cansats de tenir totes les claus de casa tirades pel moble del rebedor, vam decidir posar-hi solució personalitzada. Vam fer un clauer, aprofitant un tronc envellit i polit pel mar. Aquest tipus de troncs apareixen a la platja els dies després d’un temporal i el curiós, a part del seu aspecte envellit, és el tacte extra fi que tenen.

El material que hem utilitzat per fer el clauer és el següent:

  • Tronc sec
  • Serra d’arquet
  • Raspa per fusta
  • Dos claus tipus ull
  • Paper de vidre
  • Filferro
  • Alicates
  • Trepant

En primer lloc, després de triar el tronc que utilitzariem, hem tallat els seus extrems ja que tenien un acabat bastant desigual. El tall l’hem fet amb una serra d’arquet ja que deixa un tall més net.

IMG_20151114_192140
Tronc sec trobat a la platja
IMG_20151114_195936
Canto arrodonit i polit

 

 

 

 

 

 

Després hem arrodonit els cantos amb una raspa per fusta i els hem acabat de polir amb paper de vidre.

Un cop teniem el tronc tallat, el següent pas ha estat col·locar els dos claus tipus ull a la part del darrere, per poder-lo penjar a la paret. És important col·locar-los bastant cap als extrems i en una posició del tronc que eviti que aquest es mogui un cop estigui penjat. Al tenir encara algunes parts de branques i nusos, pot ser que en el moment de penjar les claus balli i hi hagi risc de caure.

IMG_20151114_200850

El següent pas és posar els penjadors. Es pot col·locar uns claus tipus ganxo directament però nosaltres vam decidir fer-los nosaltres mateixos, amb filferro gruixut. D’aquesta manera li voliem donar un toc més rústic.

Els ganxos de filferro els vam fer amb l’ajuda d’unes alicates i d’un sarjant. Al no tenir rosca, vam decidir que els fariem passar a través d’uns forats fets al tronc, amb l’ajuda d’un trepant.

Un cop acabats els ganxos i fets els forats al tronc, els hem col·locat i hem doblegat la part del darrere amb unes alicates perque quedessin ben fixats. És important apretar fort els ganxos ja que si no ho estan, es mouen massa a l’hora de posar les claus.

IMG_20151114_204902

Gràcies al polit natural del tronc, produït per l’aigua salada del mar, no fa falta donar-li un acabat d’oli de llinosa o vernís. Només falta penjar-lo al costat de la porta d’entrada!

Esperem que us hagi agradat i que us animeu a fer les vostres manualitats!

 

Salut!

 

 

 

 

 

Un comentario en “Clauer amb fusta de mar

Deja un comentario